Tai Chi Chuan in Rotterdam en Delft

Universal T'ai Chi Ch'uan Association Nederland

utcca logoDe Universal T'ai Chi Ch'uan Association Nederland verzorgt Tai Chi Chuan lessen en workshops. We geven les in de "korte Yang stijl van Cheng Man Ch'ing", in de lijn van Nellie Klabbers en Mr. Benjamin Lo. Eens per maand organiseren we een oefendag op zaterdag in Delft.

Achtergrond Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst, waarbij een aantal houdingen (postures) worden aaneengesloten tot een vloeiende, langzame bewegingsvorm.
Van oorsprong een gevechtskunst kenmerkt en onderscheidt Tai Chi Chuan zich door een meditatieve en ontspannen uitvoering. In de loop van haar geschiedenis is deze kunst uitgegroeid tot een gezondheidsbevorderende oefening. Tai Chi Chuan kan tot op zeer hoge leeftijd beoefend worden. Wij beoefenen de Tai Chi Chuan vorm zoals onderwezen en overgedragen door professor Cheng Man Ch'ing.

Mr Benjamin Lo

In 2018 is Mr. Benjamin Lo overleden. Hij was de inspirator voor onze school. Van de jaren tachtig tot 2006 heeft Mr Lo Tai Chi Chuan workshops in Nederland gegeven. Veel taichi studenten hebben hierdoor kennis kunnen nemen van zijn diepe inzicht in de Tai Chi Chuan. Wij zijn hem hier zeer dankbaar voor. De vijf principes waren voor hem de basis van de vorm. Het eerste principe, ontspanning, sung, kon hij ons ook daadwerkelijk laten voelen. Wij zullen ons best doen om de Tai Chi Chuan in zijn lijn verder door te geven.

Lesgevers

Jenny Schenk is een leerling van Nellie Klabbers en is in 1994 begonnen met Tai Chi Chuan. Zij volgt jaarlijks lessen en workshops van Ben Lo en Lenzie Williams en geeft sinds 2004 les bij de Universal T'ai Chi Ch'uan Association in Delft.

Lourens van der Meij is een leerling van Nellie Klabbers en Benjamin Pang Jeng Lo. In 1988 leerde ik de eerste stappen van de Tai Chi van Jos Schultz in Den Haag. Vanaf 1989 volgde ik de lessen van Nellie Klabbers. Sinds 1990 bezocht ik regelmatig Mr. Lo voor lessen en zijn workshops en Tai Chi kampen. Ik ga elk jaar naar workshops van Lenzie Williams - senior student van Mr. Lo. Ik geef les in Rotterdam Kralingen.

Yang Cheng Fu Yang Cheng-Fu bracht de Yang stijl Tai Chi Chuan naar Zuid-China.
Cheng Man Ching Zijn bekendste leerling professor Cheng Man Ch'ing verbreidde de Yang stijl wereldwijd.
Mr Benjamin Lo Benjamin Pang Jeng Lo, één van zijn bekendste leerlingen, studeerde gedurende 26 jaar Tai Chi Chuan bij professor Cheng Man Ch'ing. Sinds 1975 doceerde Ben Lo in San Francisco en gaf hij workshops over de gehele wereld (inclusief Nederland). Vrijdag 12 oktober 2018 is hij overleden. Hij was de inspirator voor onze school.
Nellie Klabbers In 1981 ging Nellie Klabbers bij Benjamin Lo in San Francisco T'ai Chi Ch'uan studeren. Ze vertegenwoordigde hem als leraar in Nederland. Zij is op 17 juni 2006 overleden.